Home - درمان - درمان تاندون پاتلا (تاندون کشکک زانو)

درمان تاندون پاتلا (تاندون کشکک زانو)

تاندون پاتلا

تاندون پاتلا که به آن تاندون کشکک زانو نیز گفته می‌شود، نوعی درد در تاندون زانو است. این عارضه وقتی اتفاق می‌افتد که تاندون‌هایی که کاسه زانو را به استخوان ساق پا متصل می‌کنند، به دلیل استفاده بیش از حد ملتهب می‌شوند. حرکات تکراری همچون دویدن و پرش می‌توانند این عارضه را تشدید کنند. وقتی این تاندون‌ها تحت فشار مکرر قرار بگیرند، فرد ممکن است دچار تاندونیت شود؛ نوعی بیماری شایع که باعث درد در تاندون آسیب‌دیده می‌شود. معمولاً افراد می‌توانند تاندون پاتلا را با استراحت، ورزش درمانی و داروهای بدون نسخه مدیریت کنند. اگر روش‌های درمان غیر جراحی علائم را تسکین ندهند، فرد باید به پزشک مراجعه کند. در ادامه این مطلب از کلینیک اترس در مورد علت‌ها و علائم پارگی تاندون زانو، روش‌های درمان غیر جراحی و روش‌های پیشگیری صحبت خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

تاندون زانو (تاندون پاتلا) کجاست؟

محل قرارگیری تاندون پاتلا
محل قرارگیری تاندون پاتلا

تاندون زانو آسیبی است که در تاندون متصل کننده کاسه زانو (کشکک) به استخوان ساق پا رخ می‌دهد. این تاندون با عضلات جلوی ران شما کار می‌کند تا بتوانید زانویتان را دراز کنید، لگد بزنید، بدوید و بپرید.

تاندون پاتلا که به آن زانوی جامپر نیز گفته می‌شود، بیشتر در ورزشکارانی که کارشان با پرش‌های مکرر مرتبط است، مانند بسکتبال و والیبال، دیده می‌شود. بااین‌حال افراد عادی نیز می‌توانند به این عارضه مبتلا شوند.

علل پارگی تاندون پاتلا

علل پارگی تاندون پاتلا
علل پارگی تاندون پاتلا

تاندون کشکک زانو یکی از آسیب‌های شایع است که به دلیل وارد آمدن فشار مکرر روی تاندون کشکک زانو ایجاد می‌شود. استرس نیز منجر به پارگی‌های ریزی در تاندون می‌شود که بدن تلاش می‌کند آن‌ها را ترمیم کند.

در صورتی که پارگی‌های تاندون تکثیر پیدا کند و بیشتر شود، درد زانو ایجاد خواهد شد. اگر آسیب و درد تاندون بیش از چند هفته ادامه پیدا کند، این عارضه تاندینوپاتی نامیده می‌شود.

از دیگر علت‌های پارگی تاندون زانو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضربه مستقیم

اگر فشار شدیدی به تاندون پاتلا وارد شود، از جای خودش کنده خواهد شد. این فشار می‌تواند هنگام سقوط یا پرش روی زانو رخ دهد. در صورتی که فرد از جایی سقوط کند یا پرش به بالا یا فرود روی کف پا داشته باشد، عارضه تاندون پاتلا رخ خواهد داد.

ورزش‌های پرفشار

برخی از ورزش‌های پرفشار مانند وزنه‌برداری یا پرش می‌توانند منجر به بروز این عارضه شوند.

تنش زیاد و مکرر

انجام فعالیت‌ها یا ورزش‌هایی که به تکرار حرکات خاص نیاز دارند، می‌توانند به تنش مکرر در تاندون پاتلا و درنتیجه پارگی آن منجر شوند.

ضعف عضلات ناحیه اطراف آن

اگر عضلات اطراف زانو ضعیف باشند، فشار و تنش وارد شده روی تاندون پاتلا بیشتر شده و ممکن است پاره شود.

فعالیت‌های غیرطبیعی

انجام فعالیت‌های غیرطبیعی و حرکات اشتباه ورزشی نیز می‌تواند باعث ایجاد تنش شوند و پارگی را به همراه داشته باشند.

عوامل زیستی

برخی از عوامل زیستی همچون افزایش سن، دریافت ناکافی ویتامین D و همچنین کلسیم می‌توانند بافت‌های تاندونی را ضعیف کنند و به پارگی تاندون زانو منجر شوند.

تشخیص پارگی تاندون پاتلا

تشخیص پارگی تاندون پاتلا
تشخیص پارگی تاندون پاتلا

تاندون زانو می‌تواند از طریق یکی از روش‌های زیر تشخیص داده شود:

  • معاینه فیزیکی: پزشک در مورد علائم شما خواهد پرسید و معاینه‌ای را برای بررسی محل و شدت درد انجام خواهد داد. همچنین از شما خواسته می‌شود که دامنه حرکت خود را با خم کردن و دراز کردن پایتان نشان دهید.
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). ام آر آی می‌تواند به آشکارسازی آسیب به تاندون یا هر یک از بافت‌های نرم اطراف زانو کمک کند.
  • سونوگرافی. سونوگرافی یکی دیگر از آزمایش‌های تصویربرداری است که می‌تواند آسیب به تاندون یا هر یک از بافت‌های نرم اطراف زانو را نشان دهد.
  • اشعه ایکس. اشعه ایکس به پزشک شما اجازه می‌دهد تا ببیند آیا آسیب استخوانی مانند شکستگی یا جابجایی کاسه زانو وجود دارد یا خیر.

راه‌های درمان پارگی تاندون پاتلا غیر از جراحی

درمان تاندون پاتلا
درمان تاندون پاتلا

درمان تاندون پاتلا معمولا بر کاهش درد و التهاب متمرکز است. برخی از بهترین روش‌های غیر جراحی درمان این عارضه شامل موارد زیر می‌شوند:

استراحت

پارگی‌های کوچک یا جزئی ممکن است نیاز به استراحت و تمرینات توان‌بخشی داشته باشند. بااین‌حال، اگر آسیب فردی جدی‌تر باشد، پزشک ممکن است استفاده از زانوبند را برای 3 تا 6 هفته توصیه کند. این کار مفصل را بی‌حرکت می‌کند و به تاندون اجازه می‌دهد تا بهبود یابد.

فیزیوتراپی

در فیزیوتراپی، فیزیوتراپ وضعیت بالینی بیمار را بررسی می‌کند و بعد از تشخیص شدت پارگی، یک برنامه درمانی منظم را پیشنهاد می‌دهد که به منظور کاهش درد و کاهش ورم‌های ناشی از پارگی‌های تاندون انجام می‌شود. بخشی از روش‌های درمانی در فیزیوتراپی شامل کشش در ناحیه تاندون، سرما درمانی، گرما درمانی یا استفاده از تجهیزات الکتروتراپی هستند.

شاک ویوتراپی

شاک ویوتراپی یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های الکتروتراپی است که با کمک اپلیکاتور امواج صوتی را از طریق سطح پوست به ناحیه آسیب‌دیده ارسال می‌کند و افزایش خون‌رسانی و افزایش اکسیژن‌رسانی به بافت‌های آسیب‌دیده را به همراه دارد. این کار می‌تواند تولید کلاژن را در ناحیه آسیب‌دیده تحریک کرده و منجر به تسریع در روند درمانی بافت‌ها شود.

داروها

مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم می‌توانند باعث تسکین کوتاه‌مدت درد مرتبط با تاندون کشکک زانو شوند.

تزریق‌های محلی

اگر درد شدید باشد، پزشک انجام تزریق‌های محلی همچون کورتیکواستروئیدها را به نقاطی در نزدیکی تاندون توصیه می‌کند.

راه‌های پیشگیری از پارگی تاندون زانو

پیشگیری از پارگی تاندون زانو
پیشگیری از پارگی تاندون زانو

برای کاهش خطر ابتلا به این عارضه و تقویت تاندون زانو، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • وزنتان را متناسب نگه دارید. اضافه وزن می‌تواند روی مفاصل فشار بیاورد و باعث آسیب دیدن یا درد مزمن در زانو شود. اگر مبتلا به اضافه وزن هستید، کم کردن آن می‌تواند در کاهش مدت زمان ترمیم تاندون زانو موثر باشد.
  • قبل از ورزش تمرینات کششی انجام دهید. قبل از اینکه فعالیت‌های ورزشی خود را شروع کنید، حتما به کمک تمرین‌های کششی بدنتان را گرم کنید. این تمرینات بهتر است روی عضلات همسترینگ، عضلات ساق پا و عضلات چهار سر ران متمرکز باشند. تمرینات کششی باعث شل شدن پاها می‌شوند و جلوی ایجاد فشار روی زانو و درد زانو را می‌گیرند.
  • تکنیک‌های ورزشی را درست اجرا کنید. قبل از شروع حرکات جدید ورزشی یا کار با دستگاه‌های ورزشی، ابتدا به صورت اصولی آموزش ببینید تا مطمئن شوید حرکت‌ها درست اجرا می‌شوند و به بدن خود آسیب نخواهید رساند.

آنچه در این مقاله خواندیم

تاندون زانو یکی از آسیب‌های شایع بین ورزشکاران است. دویدن‌ها و پریدن‌ها مکرر می‌توانند به تاندون کشکک زانو آسیب برسانند و باعث درد زانو و التهاب شوند. بهترین درمان تاندون پاتلا، استراحت کردن و اجتناب از انجام فعالیت‌هایی است که می‌توانند میزان آسیب را بدتر کنند. بسیاری از پرشکان انجام تمرینات فیزیوتراپی، فعالیت‌های اصلاحی، یخ، گرما و استفاده از مسکن‌ها را توصیه می‌کنند.

Tags :

Share This :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت نوبت


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/atras/domains/atrasclinic.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/atras/domains/atrasclinic.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427