Home - درمان - تنیس البو یا آرنج تنیس بازان، از علت تا درمان

تنیس البو یا آرنج تنیس بازان، از علت تا درمان

آرنج تنیس بازان

شاید به‌عنوان یک مخاطب در نگاه اول، فکر کنید آرنج تنیس بازان بیماری‌ای مختص به این ورزشکاران باشد. عارضه‌ای که شاید فقط در اثر ورزش تنیس گریبان افراد را بگیرد. اگر شما هم مثل خیلی از افراد از عنوان مقاله این برداشت را کرده‌اید با ما همراه باشید.

لازم به ذکر است که این بیماری یعنی آرنج ‌تنیس ‌بازان برخلاف تصور عامه مردم بیماری اختصاصی قشر خاصی نیست. درواقع گاهی درد همیشگی و مرموزی است که در طول شبانه روز امانمان را می‌برد. دردی که می‌تواند برای هرکس پیش بیاید و عملکرد حرکت دست را مختل کند. در این مقاله قرار است هرآنچه لازم است درمورد تنیس البو بدانید را مطرح کنیم.

بیماری تنیس البو یا آرنج ‌تنیس ‌بازان، دردی موزی و مزمن

آرنج تنیس بازان بیماری مزمن و دردآوری است که به سبب استفاده زیاد از دست اتفاق می‌افتد. در واقع زمانی که افراد به فعالیتی مشغول باشند که به‌طور مداوم باعث حرکت مچ و بازو می‌شود این حادثه رخ می‌دهد. وقتی شخص طولانی مدت به مشاغل یدی مثل مکانیکی، قصابی، ورزش‌های متمرکز بر دست، مشغول است مچ و بازو مدام درگیر می‌شود. همین مسئله سبب تورم و کشیدگی تاندون‌های خارجی مفصل آرنج دست است.

در اثر تورم و کشیدگی تاندون‎‌های ناحیه مفصل آرنج، دردی مزمن و شدید در این ناحیه حس می‌شود. طوری که شخص دیگر نمی‌تواند مثل قبل به راحتی دستش را به کار بگیرد. این درد معمولا در ناحیه آرنج حس می‌شود اما می‌تواند در نواحی ساعد و مچ نیز حس شود. درد آرنج تنیس بازان یک درد مزمن و مختل‌کننده است.

 

توضیح تخصصی برای آرنج تنیس بازان:

التهاب در تاندون و یا تاندینوپاتی و در مواردی پارگی ریز در محل اتصال تاندون اکستانسور ساعد به اپی
کندیل آرنج باعث بروز درد و ناراحتی و ضعف در این قسمت میشود معمولا شایع ترین تاندون گرفتار تاندون اکستانسورکارپی
رادیالیس می‌باشد. در معاینه درد سمت خارج آرنج و در لمس و انقباض مقاومتی دردناک می‌باشد درمان بسته به فاز مراجعه
شامل تزریق کوتیکو استرویید و یا درمان های مبتنی بر متد های فیزیوتراپی و در مواردی تزریق سلول درمانی و پی ارپی
می باشد.

درمان بیماری و درد تنیس البو یا تنیس بازان
درمان بیماری و درد تنیس البو یا تنیس بازان

علائم سندروم آرنج تنیس بازان چیست؟

شاید اولین علامتی که شما را متوجه غیرعادی شدن وضعیت کند، درد در ناحیه آرنج باشد. وقتی که تاندون‌های آرنج شما سالم باشند هیچگاه درحالت عادی دردی در آن ناحیه حس نمی‌کنید. پس شاید اولین آلارم عارضه آرنج تنیس بازان همین دردهای موضعی در آرنج باشد. پس مهم است که از این دردها ساده نگذرید.

البته یادتان باشد درد موضعی آرنج و ساعد در ابتدا شدید نیست و ممکن است به صورت گاه‌گاه ظاهر شود و قطع شود. با این همه به مرور زمان اگر به داد دستتان نرسید این دردها مزمن شده و کار دستتان می‌دهد. به‌علاوه پس از ابتلا به تنیس البو در اثر درد آرنج تنیس بازان شما دیگر به راحتی نمی‌تواند بازویتان را بلند و خم کنید. همچنین در بلند کردن اشیاء و در دست گرفتن آنها نیز دچار مشکل می‌شوید.

عوارض درد آرنج تنیس بازان

این بیماری سندرومی مزمن است که به مرور زمان دردناک‌تر می‌‌شود. اگر تنیس البو یا درد آرنج تنیس بازان درمان نشود پیش‌رونده می‌شود و دامنه‌ی حرکتی آرنج، ساعد و مچ را محدودتر می‌کند. درنتیجه علاوه‌بر دردی که به فرد تحمیل می‌کند در انجام فعالیت‌های روزمره‌ی وی که وابسته به دست است اختلال ایجاد می‌شود.

روش‌های درمان این عارضه

طبق شواهد، این بیماری معمولا با گذشت زمان بهتر می‌شود اما درمان درد آرنج تنیس بازان بسیار زمان‌بر است. به‌طور کلی برای درمان تنیس البو طیف مختلفی از راهکارها را ارائه می‌دهند.

تنیس البو درمان شامل طیف مختلفی از درمان‌ها می‌شود.

برای درمان آرنج تنیس بازان در ابتدا گزینه‌ کمپرس یخ و استراحت را پیشنهاد می‌دهند. یعنی اینکه فرد جدا از انجام فعالیت‌هایی که دوباره تاندون‌های آرنج را درگیر می‌کند خودداری کند. معمولا وقتی که افراد به دست آسیب‌دیده فشار نیاورند، سندروم آرنج تنیس بازان یا تنیس البو خودبه‌خود شروع به بهبود می‌کند.

علاوه‌بر این مسئله راه‌حل‌های دیگری نیز وجود دارد. تنیس البو درمان می‌تواند از تزریق کورتیکواستروئید به ناحیه ملتهب تا مصرف داروهای مسکن و ضدالتهاب و جراحی را دربر بگیرد. با این همه دو روش برای درمان تنیس البو موفق‌تر بوده‌اند. در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

1. درمان با فیزیوتراپی

به جرات می‌توان اذعان کرد که یکی از بهترین درمان‌ها برای آرنج تنیس بازان فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی در میان تمام روش‌ها بیشترین اثر درمانی را برای درمان تنیس البو داشته و درمانی کامل به‌شمار می‌رود. در این درمان سعی می‌کنند تا با استفاده از گزینه‌هایی چون ورزش درمانی دامنه‌ی حرکتی ناحیه آسیب‌دیده را بیشتر کنند. همچنین با به‌کارگیری سایر روش‌هایی چون ماساژدرمانی و طب‌سوزنی و… به کاهش التهاب و تسکین درد موضعی می‌پردازند. اگر در مشهد سکونت دارید، می توانید دسترسی سریع تری به کلینیک اترس داشته باشید، چرا که یکی از بهترین مراکز فیزیوتراپی در مشهد شناخته شده است.

در این روش حتی گاهی با استفاده از لیزردرمانی سعی در تحریک تاندون‌ها و بافت آسیب‌دیده به ترمیم می‌کنند. با این کار به مرور تاندون‌های آسیب‌دیده دچار کاهش التهاب می‌شوند. اینگونه درد مزمن فرد نیز کاهش می‌یابد.

درمان ارنج تنیس بازان
درمان ارنج تنیس بازان

2. ورزش‌درمانی اقدامی موثر برای تنیس البو درمان

از آنجایی که در آرنج تنیس بازان یا تنیس البو تاندون‌ها آسیب‌دیده‌اند، ورزش می‌تواند به افزایش قدرت، دامنه حرکت و کشش آن کمک کند. در ادامه دو حرکت ورزشی مناسب برای درمان تنیس آلبو را معرفی می‌کنیم.

 

3. حرکت فشار دست، تمرینی برای افزایش قدرت پنجه، مچ و ساعد

برای انجام این تمرین می‌توانید از یک توپ کوچک و نرم یا یک اسفنج کمک بگیرید. توپ یا اسفنج را کف دست خود بگذارید و سعی کنید با تمام انگشتانتان به آن فشار وارد کنید. در ابتدا سعی کنید با فشارهای ملایم شروع کنید اما هردفعه بر میزان فشارها بیفزایید. این تمرین به افزایش قدرت دست شما کمک خواهد کرد.

تمرین افزایش قدرت دست
تمرین افزایش قدرت دست

4. تمرین انگشتان غلتان، ورزشی آسان اما کارآمد

برای انجام این تمرین می‌توانید از تکه‌ای خمیر استفاده کنید. خمیر را روی سطح صافی گذاشته و سعی کنید آرام‌آرام آن را مابین انگشتان تا کف دست غلت دهید. همین حرکت بالا به پایین دست شما باعث تقویت پنجه، مچ و ساعد شما خواهد شد.

تمرین برای درد تنیس البو
تمرین برای درد تنیس البو

روش‌های جلوگیری از سندروم آرنج تنیس بازان

از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است خوب است از ابتدا با انجام ندادن فعالیت‌های پرفشار به دست از ایجاد تنیس البو جلوگیری کنیم. حتی اگر در مشاغلی مجبور به فعالیت هستیم که ناخودآگاه فشار زیادی را بر دست ما متحمل می‌کند سعی کنیم به دست استراحت بدهیم. همچنین استفاده از اهرم‌های کمکی، وسایل استاندارد و چیزهایی که فشار را از روی دست ما بردارد بسیار راه‌حل مناسبی در مشاغل یدی است.

درآخر باید گفت آرنج تنیس بازان عارضه‌ای است که برای تمام آدم‌ها ممکن است پیش بیاید. از خانم‌های خانه‌دار گرفته تا نقاش و قصاب و ورزشکاران. نکته مهم این است که هرگونه درد در این نواحی را جدی بگیریم و در اسرع وقت به پزشک مربوطه مراجعه کنیم. ارجاع به موقع می‌تواند از آسیب جدی به تاندون‌ها و وخیم شدن اوضاع جلوگیری کند.

Tags :

Share This :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت نوبت