Home - فیزیوتراپی - درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی

درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی

درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی

خار پاشنه یک استخوان با کلسیم کوچک است که زیر استخوان پاشنه ایجاد می‌شود. درمان خار پاشنه می‌تواند از طریق انجام جلسات فیزیوتراپی انجام شود که یکی از روش‌های مؤثر برای این مشکل به شمار می‌آید. خوشبختانه، فیزیوتراپی به طور قابل توجهی می‌تواند به کاهش اثرات خار پاشنه کمک کند و به بیمار کمک می‌کند تا زندگی عادی و فعال خود را ادامه دهد. در فیزیوتراپی، از روش‌های گوناگونی برای درمان خار پاشنه استفاده می‌شود. برای آگاهی از تکنیک‌ها و روش‌های درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی در مشهد، ادامه متن از کلینیک اترس را همراه ما بخوانید.

بهترین روش های درمان خار پاشنه

اگر به هر دلیلی با بیماری خار پاشنه دست و پنجه نرم می‌کنید، بهترین تصمیم برای شما این است که با یک پزشک متخصص مشورت کنید. از دیگر روش‌های درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استراحت
  • کاهش وزن
  • استفاده از پد پاشنه یا کفی طبی
  • استفاده از کفش طبی و چسب‌های ورزشی
  • تمرینات کشش فاسیای کف پا و تاندون آشیل
  • استفاده از آب گرم و یخ
  • کمپرس سرد
  • آتل شبانه
  • درمان دارویی
  • مراجعه به مرکز‌های تخصصی

فیزیوتراپی چگونه به درمان خار پاشنه کمک می‌کند؟

اگرچه فیزیوتراپی قادر به کامل برطرف کردن خار پاشنه نیست، اما می‌تواند به کاهش التهاب و درد و افزایش محدودیت حرکت کمک کند. بیشتر بیماران با استفاده از فیزیوتراپی به طور قابل توجهی بهبود می‌یابند. فیزیوتراپی خار پاشنه شامل استفاده از تکنیک‌های متنوعی است که به کاهش ناراحتی و التهاب خار پاشنه کمک کرده و انعطاف‌پذیری را بهبود می‌بخشد. همچنین در پیشگیری از تکرار آسیب‌ها نیز مؤثر است.

درمان خار پاشنه با جلسه فیزیوتراپی
درمان خار پاشنه با جلسه فیزیوتراپی

 

 

معاینات خار پاشنه قبل از فیزیوتراپی

بیمار در ابتدا با متخصص مشاوره می‌کند. متخصص فیزیوتراپی با مشاوره و بررسی، عدم تعادل عضلانی پا و مچ پا را که ممکن است عامل درد خار پاشنه باشد، تشخیص می‌دهد. همچنین، تحلیل نوع قدم‌زدن بیمار نیز جزء ارزیابی خار پاشنه است، زیرا این تحلیل عواملی را در حین راه رفتن، دویدن و ایستادن شناسایی می‌کند که ممکن است منجر به بروز خار پاشنه و درد شده باشند.

تکنیک‌های درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی در مشهد

متخصص فیزیوتراپی با شناسایی الگوی درد و عوامل موثر در بروز علائم، پروتکل توانبخشی مناسب را برای درمان خار پاشنه تهیه می‌کند و یکسری تکنیک‌ها را پیشنهاد می‌دهد که این تکنیک‌های درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی عبارتند از:

  • ورزش:

برای کمک به بهبود خار پاشنه، مجموعه‌ای از حرکات ورزشی مختلف وجود دارد که انجام حرکات ورزشی برای درمان خار پاشنه می‌تواند بسیار مفید باشد.

  • کشش کف پا:

انجام این تمرین کششی ساده در زمانی که تازه از خواب بیدار شده و هنوز روی تخت نشسته‌اید، بسیار مفید است. این نرمش کششی پلانتار فاسیایی را تحت کشش قرار داده که هنگام خواب سفت و منقبض می‌شود.

  • لیزر پرتوان:

لیزر پرتوان یک روش درمانی غیرتهاجمی و بدون نیاز به دارو است که با انتقال انرژی نور به سلول‌های بدن درد را تسکین می‌دهد.

  • تکار تراپی: 

تکار تراپی یک روش گرما درمانی درون‌زا است که بااستفاده از امواج رادیویی عمل می‌کند. با استفاده از تکنیک تکار تراپی، جریان خون در منطقه موردنظر افزایش یافته و بهبود قابل توجهی ایجاد می‌شود.

درمان خار پاشنه با چند جلسه فیزیوتراپی

به‌طور‌معمول، تعداد جلسات درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی برای هر بیمار بستگی به نوع بیماری، مدت زمان و شدت آن دارد و معمولاً بین ۳ تا ۱۰ جلسه صورت می‌گیرد. البته در بیشتر موارد، نتایج قابل‌مشاهده‌ای را پس از ۲ تا ۳ جلسه درمان نشان می‌دهند. هرچند که پاسخ به درمان در هر فرد ممکن است متفاوت باشد و بستگی به ویژگی‌های فردی و شرایط بالینی داشته باشد.

پس از فیزیوتراپی خار پاشنه می‌توانم راه بروم؟

اگرچه می‌توانید کوتاه راه بروید، اما بهتر است مدت‌زمان راه‌رفتن را با توجه به توصیه‌های متخصص فیزیوتراپی خود تعیین کنید. متخصص فیزیوتراپی معالج‌تان به شما می‌گوید که چه مدت زمان و چه میزان فعالیت را می‌توانید انجام دهید. براساس شرایط شما، او می‌تواند محدودیت‌ها یا راهنمایی‌های خاصی را برای راه رفتن به شما ارائه دهد. بنابراین، بهتر است توصیه‌ها و راهنمایی‌های متخصص فیزیوتراپی را رعایت کنید.

بهترین روش فیزیوتراپی برای درمان خار پاشنه

خار پاشنه می‌تواند ناشی از فشار زیادی باشد که بر روی عضلات و رباط‌های پا اعمال می‌شود. این فشار می‌تواند باعث کشیدگی و فرسودگی بافت‌های نرم در منطقه پاشنه شده و در نتیجه خار پاشنه شکل گیرد. خوب است که بدانید خار پاشنه به طور فوری پس از یک تمرین سنگین ورزشی بروز نمی‌کند و زمان زیادی نیاز است تا آن شکل بگیرد. هنگامی که فرد بیمار علائم اولیه خار پاشنه مانند درد را نادیده می‌گیرد، خار پاشنه به شکل پیشرفته‌تر و دردناک‌تری تشکیل می‌شود. برخی از عواملی که در ایجاد خارپاشنه تاثیرگذار هستند عبارتند از:

  • پیاده‌روی نادرست و مشکلات مربوط به تکنیک صحیح راه رفتن
  • دویدن
  • آرتروز پا
  • کبودی پاشنه پا
  • استفاده مکرر از کفش‌های نامناسب

بهترین تمرینات کششی خار پاشنه

بهترین تمرینات کششی برای درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی عبارتند از

  • کشش پا

برای انجام این روش روی زمین بنشینید و پاهایتان رادراز کنید، با کمک دست خود انگشتان پا را به سمت ساق خود بکشید و به مدت 30 ثانیه در همین حالت بمانید.

  • کشش ماهیچه پا

برای انجام این تمرین در حاشیه پله بایستید و پاشنه خود را به حالت آویزان نگه دارید. سپس به آرامی پا را به سمت پایین بکشید و به مدت 15 الی 30 ثانیه در این حالت بمانید.

  • کشش پا به کمک حوله

در این روش باید یک حوله کوچک را زیر پای خود قرار دهید و انگشتان خود را روی آن بکشید. سپس پای خود را از روی زمین بلند کرده و برای چند ثانیه در این حالت بمانید.

مطمئن ترین راه‌ های درمان خار پاشنه بدون جراحی

درمان خار پاشنه با استفاده از شاک ویو تراپی یکی از مطمئن‌ترین روش‌های درمان در بهبود این عارضه است. شاک ویو تراپی از امواج مافوق صوت برای تسریع فرآیند بهبودی و کاهش التهاب و درد در منطقه خار پاشنه استفاده می‌کند. این روش در بیمارانی که به درمان‌های سنتی پاسخ نمی‌دهند مفید است. این امواج به‌طورمستقیم بر روی منطقه مورد نیاز اعمال شده و با تسریع فرآیند التهاب‌زدایی، به افزایش گردش خون و تقویت فرآیند ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کنند.

تفاوت درمان خار پاشنه با شاک ویوتراپی و فیزیوتراپی

درمان خار پاشنه می‌تواند از طریق شاک ویوتراپی و فیزیوتراپی صورت بگیرد. در ادامه تفاوت‌های اصلی بین درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی و شاک ویوتراپی را بررسی خواهیم کرد:

شاک ویوتراپی:

درمان خار پاشنه با شاک ویوتراپی و فیزیوتراپی
درمان خار پاشنه با شاک ویوتراپی و فیزیوتراپی
  • استفاده از امواج مافوق صوت
  • یک روش غیرتهاجمی و غیردارویی
  • در جلسات تکراری و منظم انجام می‌شود

فیزیوتراپی:

  • فیزیوتراپی شامل تمرینات و مداخلات فیزیکی است
  • فیزیوتراپی شامل تقویت عضلات، کشش و انعقاد بافت‌ها، تمرینات تعادل و تعدیل فعالیت‌های روزمره است.
  • متمرکز بر عوامل باعث بروز خارپاشنه و سعی بر رفع آن دارد
  • باعث کاهش التهاب، بهبود عملکرد عضلات و مفاصل و کاهش درد می‌شود

تاثیر استفاده از نوار خار پاشنه

یکی از روش‌های دیگر درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی، استفاده از نوارهای خار پاشنه است. این نوارها به طور خاص برای درمان این عارضه طراحی شده‌اند. نوار خار پاشنه از مواد الاستیک ساخته می‌شود و با کشیدن آن به پوست و بافت‌های مجاور، باعث می‌شود که این بافت‌ها به هم متصل شوند. این فشار و اتصال با استفاده از نوار، منجر به افزایش جریان خون به بافت‌ها شده و تأثیر مثبتی روی گیرنده‌های درد، اتصالات تاندونی و عضلات دارد.

سخن پایانی

درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی در مشهد، یک روش مؤثر و غیرتهاجمی است که بهبود عوارض خار پاشنه را هدف قرار می‌دهد. با استفاده از روش‌ها و تمرینات، فیزیوتراپی تلاش می‌کند عوامل ریشه‌ای مرتبط با بروز خار پاشنه را برطرف کند. همچنین می‌تواند باعث کاهش درد، تقویت عضلات، افزایش انعطاف‌پذیری بافت‌ها و بهبود عملکرد عضلات و مفاصل شود. با همکاری با فیزیوتراپیست متخصص، می‌توانید یک برنامه درمانی سفارشی‌سازی شده برای خود داشته باشید تا به شما کمک کند بهبودی قابل‌توجهی در وضعیت خار پاشنه خود داشته باشید و به‌راحتی فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهید.

 

Tags :

Share This :

۲ پاسخ

  1. من دچار خار پاشنه پا شدم بشدت درد داره. رفتم دکتر گفتن بدلیل اضافه وزن هست.
    آیا با فیزیوتراپی خار پاشنه پا میشه رفعش کرد؟

    1. سلام و وقت بخیر
      بله فیزیوتراپی که همراه با شاک ویو هست پیشنهاد میشه و بسیار اثر گذاری دارد و علاوه بر این راه های درمانی دیگری هم به ویژه در موارد مزمن به عنوان مثال سلول درمانی پیشنهاد میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت نوبت