Home - فیزیوتراپی - روش های درمان پارگی تاندون بازو + علائم پارگی

روش های درمان پارگی تاندون بازو + علائم پارگی

روش های درمان پارگی تاندون بازو

تاندون‌ها، عضلات را به استخوان‌ها متصل می‌کنند. تاندون عضله دوسر بازو، عضله دوسر را به استخوان‌های شانه و آرنج متصل می‌کند. پارگی تاندون عضله دوسر بازو می‌تواند در اثر ضربه ناگهانی یا ساییدگی تدریجی ایجاد شود. این عارضه می‌تواند دردناک باشد. در این مقاله از کلینیک اترس می‌خواهیم علائم پارگی تاندون بازو، علل پارگی تاندون بازو و راه‌های درمان پارگی تاندون بازو بدون جراحی را توضیح دهیم.

علائم پارگی تاندون بازو

از نشانه‌های پارگی تاندون بازو درد بسیار شدید و بی‌حسی در محل آسیب است. در اغلب موارد این آسیب خطرناک نیست اما ممکن است سبک زندگی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد. از نشانه‌های پارگی تاندون بازو:

  • احساس درد: این پارگی می‌تواند جزئی یا کلی باشد. بیشتر این درد در قسمت جلوی شانه احساس می‌شود. احساس درد پارگی تاندون بازو در شب و هنگام خواب زیادتر می‌شود. انجام راه‌های درمان پارگی تاندون بازو احساس درد را کاهش می‌دهد.
  • شنیدن صدای پارگی تاندون بازو: در زمان وقوع این اتفاق ممکن است صدای پارگی را بطور واضح بشنوید.
  • شنیدن صدا: محل آسیب‌دیده هنگام حرکت و چرخاندن صداهایی را می‌دهد. صداهایی مانند ترک خوردگی یا صدای تلق تلق
  • تورم و التهاب: تورم و التهاب از شایع‌ترین علائم آسیب به تاندون بازو هستند.
  • ضعف در بازو هنگام خم کردن آرنج، چرخش ساعد یا بلند کردن بازو از بالای سر
  • احساس حساسیت در بازو یا آرنج
  • برآمدگی و تغییر شکل در قسمت پایین بازو که بر اثر پارگی تاندون بازو به وجود می‌آید.
  • اسپاسم عضلانی در شانه و بازو

علت‌های پارگی تاندون بازو

پارگی تاندون بازو در مردان بیشتر از زنان رخ می‌دهد. بیشتر این آسیب‌ها در سنین ۴۰ الی ۶۰ اتفاق می افتد. علت پارگی تاندون بازو به دلیل ساییدگی مزمن تاندون است. در افراد جوان‌تر هم ممکن است به دلیل ضربه در تصادف و سقوط از ارتفاع پارگی رخ دهد.

از علت‌های کلی این پارگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورزش‌هایی که بلند کردن وزنه سنگین را دارند. مانند وزنه برداری
  • حوادث غیر مترقبه مانند افتادن از ارتفاع
  • ضربه ناگهانی با فشار بالا به شانه بر اثر برخورد جسم سخت
  • چرخش ناگهانی شانه که منجر به پارگی تاندون بازو می‌شود.
  • انجام فعالیت‌های تکرار شونده در ناحیه بازو و شانه مانند ورزش تنیس
  • افزایش سن که موجب فرسودگی تاندون‌ می‌شود.

عوامل پایین هم در پارگی تاندون بازو بی‌تاثیر نیست:

سیگار کشیدن: نیکوتین موجود در سیگار آسیب‌های جدی به سلامت تاندون‌ها وارد می کنند.

عوارض مصرف برخی از داروها: برخی داروها باعث ضعف عضلات می‌شوند و احتمال آسیب به تاندون را افزایش می‌دهند.

ژنتیک: در برخی از خانواده ها به دلیل ضعف عضلات و استخوان‌ها احتمال آسیب به تاندون نیز بیشتر است.

علت‌های پارگی تاندون بازو
علت‌های پارگی تاندون بازو

راه‌های درمان تاندون بازو

در ابتدا باید معاینه انجام شود تا شدت آسیب مشخص شود و انتخاب درمان مناسب صورت گیرد. روش‌های مختلفی برای درمان پارگی تاندون بازو وجود دارند. البته تمرکز ما به راه‌های درمان پارگی تاندون بازو بدون جراحی است؛ زیرا از بهترین روش‌های درمان بدون سختی زیاد و عوارض است.

  • درمان پارگی تاندون بازو بدون جراحی:

در روش‌های درمان غیر جراحی در ابتدا انجام فیزیوتراپی به شدت توصیه می‌شود. ورزش‌ها و برنامه‌های کششی توانبخشی فیزیوتراپی تحت نظارت یک فیزیوتراپیست برای بازگشت قدرت و توان عضلات بسیار موثر است. سپس روش‌های درمان خانگی انجام می‌شود.

مانند:

محافظت، استراحت، اعمال یخ، فشرده سازی (پیچاندن ناحیه با بانداژ)

فرد آسیب‌دیده باید مدتی را استراحت و از انجام فعالیت‌های شدید و تکراری اجتناب کند. تا جایی که می‌شود دست خود را حرکت ندهد و کمپرس یخ را روزانه چندین بار به مدت ۲۰ دقیقه روی محل موردنظر قرار دهد، در آخر با بانداژ بازوی خود را ببندد. اگر شغلی مانند رنگ زدن ساختمان را دارد از انجام آن برای مدتی کاملا بپرهیزد؛ زیرا انجام این کار لازمه حرکت زیاد دست و بازو را دارد.

مصرف مسکن‌ها: داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و استامینوفن ممکن است به تسکین درد خفیف پارگی تاندون کمک کنند.

این روش‌ها از راه‌های درمان پارگی تاندون بازو بدون جراحی است.

  • درمان پارگی تاندون با جراحی:

در برخی از موارد برای درمان پارگی تاندون بازو روش جراحی پیشنهاد می‌شود. روش جراحی برای پارگی‌های شدید و کلی است که پارگی با انجام‌ فیزیوتراپی و روش‌های خانگی درمان نمی‌شود.

جراحی تاندون بازو به دو روش انجام می‌شود:

روش اول:  که جراحی باز نام دارد، یک روشی قدیمی است. جراحی باز تاندون در مواردی تجویز می‌شود که آسیب دیدگی بسیار شدید بوده و یا حتما نیاز به جایگزینی مفصل وجود داشته باشد. در این نوع عمل، شانه به طور کامل باز شده و برای دسترسی راحت‌تر به مفصل و تاندون بازو، بخشی از عضلات برداشته می‌شوند. جراحی باز تاندون بازو عوارض زیادی دارد و دوره درمان در این نوع جراحی طولانی‌تر است و به مراقبت‌های بیشتری پس از عمل نیاز دارد.

روش دوم: نوع جدیدی از عمل جراحی با نام جراحی آرتروسکوپی است که ساده‌تر از جراحی باز است و بیمار را با عوارض کمتری روبه‌رو می‌کند. در این روش درمانی جراحی بسته تاندون از دستگاهی به نام آرتروسکوپ استفاده می‌کنند. آرتروسکوپ وسیله‌ای باریک و مدادی شکل با چندین لنز و چراغ کوچک است. پزشک پس از بریدن سطح کوچکی از بدن، این دستگاه را وارد بدن بیمار می‌کند تا بتواند عمق مشکل و میزان دقیق پارگی را با استفاده از دوربین و نمایشگر تشخیص دهد. این نوع جراحی عوارض کمتری دارد و طول دوره درمان آن نیز کوتاه‌تر است.

مزیت‌های درمان پارگی تاندون بازو با فیزیوتراپی

انجام فیزیوتراپی برای درمان بازو مزیت‌های زیادی را دارد. فیزیوتراپی باعث تقویت عضله بازو می‌شود و قدرت بازو را در مدت کوتاهی بازمی‌گرداند. عوارضی ندارد و بسیار راحت با انجام حرکات کششی و ورزشی انجام می‌شود.

درمان پارگی تاندون بازو با فیزیوتراپی
درمان پارگی تاندون بازو با فیزیوتراپی

درد و التهاب را کاهش می‌دهد، از بروز آسیب‌ و پارگی‌های مکرر پیشگیری می‌کند.

روش‌های پیشرفته و گوناگونی با دستگاه‌های مختلف در فیزیوتراپی وجود دارند. حتی فیزیوتراپیست برنامه انجام ورزش‌های خانگی را به بیمار می‌دهد تا در خانه هم درمان را ادامه دهد.

نکات مهم که برای توان‌بخشی سریع‌تر باید درنظر گرفت

همانطور که در بالا اشاره کرده‌ایم، باید برای توان‌بخشی سریع‌تر به بازوی خود استراحت دهید‌، از کمپرس یخ کمک بگیرید و از یک بانداژ مناسب برای بستن بازو استفاده کنید تا التهاب کاهش یابد. در هنگام ورزش کردن از ورزش‌های خارج از توان خود بپرهیزید و همیشه احتیاط لازم را داشته باشید.

از راه‌های درمان پارگی تاندون بازو بدون جراحی، رفتن به کلینیک اترس است. این کلینیک مجهز و عالی با پیشرفته‌ترین امکانات آماده خدمات رسانی به همه‌ی شما عزیزان است.

سوالات متداول شما برای درمان پارگی تاندون بازو:

علائم پارگی تاندون بازو چیست؟

1. محل آسیب‌دیده هنگام حرکت و چرخاندن صداهایی را می‌دهد
2. ضعف در بازو هنگام خم کردن آرنج
3. برآمدگی و تغییر شکل در قسمت پایین بازو
4. تورم و التهاب
5. احساس درد شدید در ناحیه بازو

درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی امکان پذیر است؟

بله تا حد زیادی امکان پذیر است. ورزش‌ها و برنامه‌های کششی توانبخشی فیزیوتراپی تحت نظارت یک فیزیوتراپیست برای بازگشت قدرت و توان عضلات بسیار موثر است. سپس روش‌های درمان خانگی انجام می‌شود. مانند: محافظت، استراحت، اعمال یخ، فشرده سازی (پیچاندن ناحیه با بانداژ)

علت‌های پارگی تاندون بازو

  • ورزش‌هایی که بلند کردن وزنه سنگین را دارند.
  • حوادث غیر مترقبه مانند افتادن از ارتفاع
  • ضربه ناگهانی با فشار بالا به شانه
  • چرخش ناگهانی شانه
  • انجام فعالیت‌های تکرار شونده در ناحیه بازو و شانه
  • افزایش سن که موجب فرسودگی تاندون‌ می‌شود

 

Tags :

Share This :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت نوبت


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/atras/domains/atrasclinic.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/atras/domains/atrasclinic.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427