Home - فیزیوتراپی - نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی

نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی

نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی

فیزیوتراپی، به‌ عنوان یکی از روش‌های موثر در بهبود و بازسازی بدن، برای درمان مجموعه‌ای از مشکلات جسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش، با استفاده از تمرینات و تکنیک‌های متنوع، به افراد کمک می‌کند تا عملکرد جسمانی خود را بهبود بخشند، درد و التهاب را کاهش دهند و قدرت و انعطاف پذیری عضلات را افزایش دهند.

توجه به نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی مناسب بسیار مهم است. این نکات به شما کمک می‌کنند تا نتایج به‌ دست‌ آمده را حفظ کرده و از احتمال بروز مشکلات جدید جلوگیری کنید. در این مقاله، به بررسی چندین نکته مهم مراقبتی بعد از فیزیوتراپی می‌پردازیم که می‌توانند به شما در بهبود و نگهداری از سلامتی فیزیکی کمک کنند.

مراقبت های بعد از فیزیوتراپی

1- به حرکت ادامه دهید!

ممکن است مشاوره‌ای بی‌فایده به نظر بیاید، اما انجام منظم و برنامه ریزی شده تمرینات ورزش درمانی، حرکت و فعالیت مداوم، بخش مهمی از حفظ سلامت بدن و جلوگیری از درد و صدمات است. چند راه آسان وجود دارد که نیازی به تمرین سنگین یا فعالیت زیاد ندارند. در زیر چند مثال برای حرکت و جلوگیری از افزایش درد آورده شده است:

در طول استراحت ناهارتان یک قدمی بزنید.
اگر کارتان نیاز به نشستن طولانی‌ مدت دارد، بد نیست که یک یادآوری تنظیم کنید و هر نیم ساعت از جایتان بلند شوید.
اگر برایتان مقدور است، پیاده به محل کارتان بروید.
حین تلویزیون تماشا کردن از جایتان بلند شوید و کمی دور خانه قدم بزنید!

2- پایبندی به تمرینات خانگی

از دیگر نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی، پایبندی به تمرینات خانگی است. جلسات فیزیوتراپی حدودا 45 تا 60 دقیقه به‌ طول می‌انجامند، بنابراین ممکن است زمان کافی برای ایجاد تغییرات مهمی که نیاز دارید، وجود نداشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهند، افرادی که به تمرینات خانگی خود پایبند هستند، در بازیابی سلامت و حفظ قدرت و عملکرد فیزیکی خود موفق‌تر هستند. با ادامه این تمرینات خطر آسیب دوباره کاهش پیدا می‌کند.

3- استراحت

استراحت از دیگر نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی است که باید به آن توجه کنید. حضور در فیزیوتراپی و انجام تمرینات به تنهایی کافی نیست و استراحت نقش مهمی در تسریع فرآیند بهبودی شما دارد. بهتر است روزانه به مدت 5 تا 15 دقیقه تنفس عمیق داشته باشید و به آرامی با عضله‌ای که آسیب دیده است کار کنید.

4- حمام آب گرم پس از فیزیوتراپی

یکی از اقدامات مفید پس از جلسات فیزیوتراپی، رفتن به حمام آب گرم است. در این راستا، به تکنیک‌های آموزش داده شده توسط فیزیوتراپ دقت کنید و سعی کنید تا حرکات را به درستی اجرا کنید.
وقتی وارد حمام آب گرم می‌شوید، به آرامی عضلات خود را ماساژ دهید. این کار باعث می‌شود جریان خون به آرامی در مفاصل شما حرکت کند و احتمال سفتی ماهیچه‌ها کاهش یابد.

5- استفاده صحیح از عصا یا واکر پس از فیزیوتراپی

یکی دیگر از نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی استفاده درست از عصا یا واکر است. برخی افراد این ابزارها را به درستی استفاده نمی‌کنند و فکر می‌کنند که صرفاً برای کمک به راه رفتن هستند، درحالی که واقعاً این ابزارها برای موارد دیگر نیز بسیار مفید هستند. به عنوان مثال، اگر جراحی روی قسمت آسیب دیده انجام داده‌اید، عدم استفاده از واکر یا عصا ممکن است باعث فشار زیاد و باز شدن زخم یا بخیه شود.

 

استفاده از واکر پس از فیزیوتراپی

نکات مهم مراقبت بعد از فیزیوتراپی

نوشیدن آب

نیازی به توضیح ندارد که آب برای سلامتی ضروری است. پس از اتمام جلسه فیزیوتراپی حتماً آب بنوشید. آب به کاهش سردرد کمک کرده و سموم بدن را از بین می‌برد. جریان خون در بدن را افزایش می‌دهد و اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها را بیشتر می‌کند.

کمپرس گرم و سرد پس از فیزیوتراپی

شاید از فیزیوتراپیست خود پرسیده باشید که نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی چیست و باید چه کاری انجام دهم؟ حتما توصیه فیزیوتراپیست به شما، استفاده از کمپرس گرم و سرد است. برای کاهش درد از کمپرس گرم و برای کاهش التهاب و کبودی از کمپرس سرد استفاده کنید.

مراقب وضعیت بدنی خود باشید

چه در خانه و چه در محل کار خود، مطمئن شوید که همیشه از وضعیت بدنی مناسب پیروی می کنید.. خم شدن به سمت جلو یا نشستن به گونه ای که ستون فقرات شما خمیده باشد، وضعیت مناسبی نیست. صاف بنشینید، ستون فقرات و سر خود را صاف نگه دارید.

 

دلایل برگشت درد بعد از فیزیوتراپی

بیش از حد کار کشیدن و انجام حرکاتی فراتر از توان ماهیچه.
درمان نکردن ورم موضعی در التهابات مزمن می‌تواند منجر به تولید مواد زائد و سموم شود که بدن باید سعی کند آن‌ها را از بین ببرد.
نادیده گرفتن مرحله توانبخشی ممکن است منجر به بازگشت درد پس از فیزیوتراپی شود.
در حین فیزیوتراپی از روش‌های جدید استفاده کنید تا الگوی معمول انجام کارها تغییر کند و بدنتان با روش‌های جدید هدایت شود.
عصب‌های تحت فشار یا تحریک شده پس از فیزیوتراپی می‌توانند موجب بروز درد شوند. بنابراین حالت بدنی را انتخاب کنید که فشار روی اعصاب را کاهش دهد.
با محدود کردن حرکت مفاصل ملتهب، می‌توانید درد را تا حدودی کاهش دهید.
شروع یک ورزش یا افزایش شدن آن، می تواند باعث درد بعد از فیزیوتراپی شود.

 

نکات مهم کنترل درد بعد از فیزیوتراپی

تا اینجا نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی و و دلایل برگشت درد را بررسی کردیم. در ادامه نکاتی موثر برای کنترل درد بعد از فیزیوتراپی را بیان کردیم:
بر روی ناحیه دردناک یخ قرار دهید تا التهاب را کاهش دهید.
یک کیسه پلاستیکی حاوی لوبیای یخ یا یک تکه یخ را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
روزانه حداقل ۴ تا ۵ لیوان مایعات بنوشید تا مواد زائد در جریان خون از بین بروند.
تکنیک‌های آموخته شده از فیزیوتراپی را در خانه اجرا کنید.
از ماساژ برای تسکین درد ماهیچه‌های سفت و استفاده کنید.
پس از جلسه فیزیوتراپی، قسمت‌های دردناک را شناسایی کنید، شدت درد را با جلسه قبلی مقایسه کرده و علائم دقیق را به فیزیوتراپ اطلاع دهید.
روزانه 5 تا 15 دقیقه تنفس آرام داشته باشید تا درد شما تسکین پیدا کند.

ماساژ برای تسکین درد

نتیجه‌گیری

در این مقاله، به بررسی نکات مراقبتی بعد از فیزیوتراپی پرداختیم و اهمیت آن‌ها در حفظ و بهبود سلامتی فیزیکی را بیان کردیم. این نکات، که شامل تمرینات خانگی منظم، استراحت مناسب، قرارگیری و حرکات صحیح، مراقبت از تغذیه و اعتنای به وضعیت عمومی بدن می‌باشد، می‌توانند به شما در بهبود و نگهداری از عملکرد جسمانی کمک کنند. با رعایت این نکات مراقبتی، شما می‌توانید نتایج مثبتی از فیزیوتراپی بگیرید و بهبودی مستدام در سلامتی فیزیکی خود تجربه کنید. بنابراین، به منظور داشتن یک برنامه مراقبتی جامع و موثر بعد از فیزیوتراپی، توصیه می‌شود تا از این نکات مراقبتی استفاده کنید و آن‌ها را به طور منظم در زندگی روزمره خود پیاده سازی کنید.

Tags :

Share This :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت نوبت