Home - درمان - آرنج گلف بازان

آرنج گلف بازان

آرنج گلف بازان

احتمالا پس از شنیدن نام بیماری آرنج گلف بازان، با خود فکر کردید که این بیماری مختص به گلف بازان باشد. اکثر افراد در نگاه اول فکر می‌کنند که این بیماری فقط مختص به قشر ورزشکاران است اما در واقع اینگونه نیست. آرنج گلف بازان یا گلف البو، گاهی همان درد مرموز در ناحیه‌ی آرنج است که ما را از کار و زندگی می‌اندازد. برخلاف تصور عامه، این عارضه می‌تواند در تمام اقشار و سنین اتفاق بیفتد و درد شدیدی را برای افراد ایجاد کند. 

به همین‌خاطر بسیار مهم است که با عارضه‌ی گلف البو آشنا شویم و علائم آن را بدانیم. گاهی دلیل دردهای طاقت‌فرسای دست‌مان همین آرنج گلف بازان است. با شناسایی به موقع این عارضه، می‌توانیم از پیشروی بیماری جلوگیری کرده و نسبت به درمان آن اقدام کنیم. در این مقاله قرار است شما را با چگونگی ایجاد، علائم و درمان‌های گلف البو آشنا بسازیم. پس با ما همراه باشید. 

گلف البو یا آرنج گلف بازان چیست؟

آسیب آرنج گلف بازان، بیماری مزمن و رنج‌آوری است که در اثر حرکت دادن زیاد دست‌ها اتفاق می‌افتد. وقتی افراد به‌طور مداوم خود را مشغول فعالیت‌هایی کنند که مچ، بازو و ساعد دستشان را درگیر حرکت می‌کند، بیماری آرنج گف بازان بروز می‌یابد.

 به‌عبارتی، زمانی که اعضای دست، مانند مچ، ساعد، بازو مدام درحال فعالیت و حرکت باشند، فشار زیادی به تاندون‌‌های داخلی مفاصل آرنج وارد می‌شود. همین مسئله باعث ایجاد تورم، التهاب و کشیدگی تاندون‌ها شده و درد شدیدی را در این نواحی ایجاد می‌کند. اینگونه فرد دیگر نمی‌تواند مانند قبل با دست آسیب‌دیده‌اش فعالیتی انجام دهد. 

دلایل ایجاد گلف البو یا آرنج گلف بازان

به‌طورکلی، می‌توان دلیل اصلی این عارضه را خم شدن و کشش بیش از حد تاندون‌های آرنج دانست. فعالیت‌هایی که در ادامه خواهیم آورد می‌تواند به این قضیه دامن بزند.  

  • انجام فعالیت‌هایی که ناگهان فشار زیادی را به مچ، بازوها و… وارد می‌کند، مثلا وزنه‌برداری
  • انجام فعالیت‌هایی که به طور مداوم دست را درگیر حرکت می‌کند، مثلا بیل زدن در باغبانی، اره کردن 
  • پیچاندن دست برای ضربه زدن، مثلا در ورزش گلف
  • و…

مطلب پیشنهادی : آبدرمانی چیست و مزایای استفاده از آن 

علائم گلف البو یا آرنج گلف بازان

اولین علامتی که زنگ خطر آسیب آرنج گلف بازان محسوب می‌شود، احساس درد در ناحیه‌ی آرنج است. این درد لزوما طاقت‌فرسا نیست، بلکه ممکن است حتی خفیف و قابل تحمل باشد. با این همه اگر به این دردهای قابل تحمل توجه نشود، ممکن است به مرور زمان پیشروی کرده و عملکرد دست را مختل کند. سایر علائمی که در این بیماری دیده می‌شوند عبارتند از: 

  • دردهای پیشرونده که معمولا از آرنج شروع شده و ساعد، مچ و انگشتان را درگیر می‌کند. 
  • بیشتر شدن درد درصورت انجام فعالیت زیادتر و سنگین‌تر
  • ناتوانی و ضعف در گرفتن اشیاء در دست، امکان افتادن اشیاء از دست
  • سفت شدن عضلات مربوط به ناحیه ساعد، اطراف آرنج و مچ
  • و…
 علائم اصلی گلف البو
یکی از علائم اصلی گلف البو، احساس درد در مفاصل داخلی آرنج است

 

روش های درمان آرنج گلف بازان

طبق شواهد، گلف البو معمولا با گذشت زمان بهبود می‌یابد اما درمان خود‌به‌خودی‌اش بسیار زمان‌بر است. در درمان این عارضه، ترمیم و بازسازی تاندون‌های آسیب‌دیده‌ی آرنج، نقش کلیدی دارد. پس راهکارهایی که به این فرآیند کمک کند، می‌تواند موثر واقع شود. 

برای درمان بیماری آرنج گلف بازان، در صورت شدید نبودن آسیب، در اکثر اوقات درمان‌های غیرجراحی اثربخش خواهد بود. این درمان‌ها طیف مختلفی از درمان‌های ساده‌ی خانگی گرفته تا فیزیوتراپی را شامل می‌شوند. در ادامه به بررسی این درمان‌ها خواهیم پرداخت. 

  • درمان‌های خانگی: در قدم اول، ساده‌ترین و در عین حال مهم‌ترین قدم درمانی، استراحت دادن به دست آسیب‌دیده است. همین مسئله‌ی ساده می‌تواند فرآیند ترمیم تاندون‌ها را سرعت ببخشد. برای این کار می‌توان اقدام به بستن آرنج با باندهای مخصوص کرد. همچنین این کار با ساکن نگه داشتن دست، از وارد شدن فشار اضافه به آن جلوگیری و به درمان کمک می‌کند.

چرب کردن ناحیه‌ی آسیب‌دیده با روغن زیتون و روغن نارگیل نیز بخاطر خواص ضدالتهاب‌شان، می‌تواند به کاهش تورم کمک کرده و درد را تسکین دهد. همین اقدامات به ظاهر ساده‌ی درمان‌های خانگی، می‌تواند روند بهبودی را تسریع کند و موثر واقع شود. 

  • فیزیوتراپی: یکی از کامل‌ترین درمان‌های غیرجراحی، فیزیوتراپی آرنج گلف بازان است. این درمان شامل بخش‌های مختلفی چون ورزش برای درد آرنج گلف بازان، انجام تمرینات کششی و تقویتی مخصوص، شاک‌ویوتراپی، طب‌سوزنی و… می‌شود. انجام این تمارین می‌تواند دامنه‌ی حرکتی تاندون‌های آسیب‌دیده را افزایش دهد و قدرت از دست رفته را دوباره به مفاصل و تاندون‌ها بازگرداند. به‌علاوه فیزیوتراپی آرنج گلف بازان، سبب می‌شود که التهاب تاندون‌ها طی جلسات کاسته شود. همین مسئله سبب بهبود روند بیماری شده و درد بیمار را تسکین می‌دهد.

 

درمان فیزیوتراپی یک پکیج درمانی کامل محسوب می‌شود.
درمان فیزیوتراپی یک پکیج درمانی کامل محسوب می‌شود.

درمان فیزیوتراپی، به جهت استفاده از تعداد زیادی تکنیک‌های کاربردی، یک پکیج درمانی کامل محسوب می‌شود و فرآیند بهبود را به شدت سرعت می‌بخشد. به همین دلیل استفاده از آن در درمان بیماری آرنج گلف بازان بسیار اثربخش و حیاتی تلقی می‌شود. اگر شما هم در دسته‌ی افرادی هستید که از گلف البو رنج می‌برید، فیزیوتراپی می‌تواند درمانی کاربردی برایتان باشد. کلینیک اترس، کلینیک تخصصی حرفه‌ای در زمینه‌ی فیزیوتراپی است که با بهره‌مندی از بهترین تجهیزات و متخصصان کاربلد، می‌تواند گزینه‌ای طلایی برای این درمان محسوب شود. اگر قصد انجام درمان فیزیوتراپی دارید کلینیک ترس را فراموش نکنید. 

  • شاک ویو تراپی : این درمان در واقع زیرشاخه‌ی فیزیوتراپی محسوب می‌شود. در این درمان با استفاده از دستگاه مربوطه، امواج پرقدرتی را روانه‌ی بافت آسیب‌دیده‌ی آرنج می‌کنند. این امواج با ورود به ناحیه‌ی آسیب‌دیده، میزان گردش خون را افزایش داده و بافت را تحریک به کلاژن‌سازی می‌کند. در نتیجه سرعت ترمیم بافت‌ آسیب‌دیده بیشتر و بهبودی سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

راه های پیشگیری از عارضه آرنج گلف بازان

یکی از علل مهم ایجاد بیماری آرنج گلف بازان، وارد شدن فشار بیش از حد به آرنج و دست است. به همین‌خاطر، جلوگیری از وارد شدن فشار به دست، بهترین راه پیشگیری محسوب می‌شود. پس در درجه‌ی اول خوب است که فرد از انجام کارهایی که فشار خیلی زیادی به طور مداوم روی دست می‌آورد پرهیز کند. اگر هم شرایط فرد به‌گونه‌ای است که مشاغل یدی دارد، سعی شود از اهرم‌های کمکی برای کاهش فشار به دست استفاده شود. 

یک راهکار خوب دیگر برای پیشگیری از فرسودگی تاندون‌های آرنج، استراحت دادن مداوم به دست است. درصورتی که فرد به فعالیت سنگین و مداوم مشغول است می‌تواند هرچند دقیقه یک‌بار دست از کار بکشد و استراحت کند. رعایت همین نکات به ظاهر ساده می‌تواند جلوی آسیب و ابتلا به بیماری آرنج گلف بازان را بگیرد. 

Tags :

Share This :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت نوبت


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/atras/domains/atrasclinic.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/atras/domains/atrasclinic.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427