به صورت کلی راه های درمان خار پاشنه شامل روش هایی مانند تمرین های ورزشی، کفی کفش طبی و پدهای مخصوص، فیزیو تراپی و بستن آتل است. اگر هنگام راه رفتن یا صبح که برای اولین بار از خواب بیدار میشوید، متوجه درد شدید در پاشنه پا شدهاید، شاید با مشکل خار پاشنه روبهرو باشید. ممکن است این سؤال برایتان پیش بیاید که درمان خار پاشنه چیست و چگونه میتوان از شر آن خلاص شد. پاسخ این سؤالات را در این مقاله بیابید و بدانید که چگونه درمان خارپاشنه پا بدون عمل جراحی میتواند به شما کمک کند دوباره بدون درد و ناراحتی روی پای خود بایستید.
روش های درمان خار پاشنه بدون جراحی
روشهای مختلفی برای درمان خار پاشنه در منزل وجود دارد که میتوانید برای کاهش درد و التهاب پاشنه پای خود از آنها بهره ببرید. درد خار پاشنه ممکن است با استراحت آرام نشود. پزشکان معمولاً توصیه به راه رفتن میکنند تا درد آرام شود و اغلب تا حد امکان، جراحی را به بیمار پیشنهاد نمیدهند. همچنین درمان خار پاشنه با روشهای زیر ممکن است:
تمرینهای ورزشی
بیماران مبتلا به خار پاشنه ممکن است ترجیح دهند برای کاهش درد شدید در پاشنه خود، بیحرکت بمانند. در این حالت، ماهیچههای پا ضعیف و سفت میشوند. با تمرینهای ورزشی عضلات پای شما تقویت میشوند و درد هم به مرور کمتر خواهد شد.
استفاده از کفی طبی و پد خار پاشنه در کفش
استفاده از کفیهایی که قوس کف پا را حفظ میکنند و کشش رباط را کاهش میدهند به درمان خار پاشنه کمک میکند. استفاده از چسب طبی یا باند کشی برای استراحت عضلات و تاندونهای تحت فشار و همچنین کاهش التهاب خار پاشنه مفید است.
فیزیوتراپی
خارهای پاشنه با فیزیوتراپی معمولی درمان میشوند. تمرینهای کششی دقیق و حرکات کمکی میتوانند به تقویت مفصل کمک کنند و فشار خار استخوانی روی بافت نرم داخل پاشنه پا را کاهش میدهند. ایجاد قدرت در عضلات اطراف خار پاشنه با کمک فیزیوتراپی میتواند به حرکت صحیح مفصل کمک کند بدون اینکه استخوانها به هم ساییده شوند.
بستن آتل موقع خواب
بستن آتل هنگام خواب، پاهای شما را در جای خود نگه میدارد. همچنین به بهبود التهاب در پاها کمک میکند. در نتیجه بدون درد از خواب بیدار میشوید. اگرچه این کار تأثیر فوری ندارد و برای مشاهده نتایج باید به طور مداوم از آن استفاده کنید.
پیشنهاد آشنایی با: آب درمانی کمر درد. آشنایی با تمرینات و چگونگی آب درمانی برای کمر درد
درمان خار پاشنه در منزل
خار پاشنه همیشه مهمان شما میماند. خوشبختانه، خار پاشنه معمولاً آسیبی نمیبیند، اما باید برای مدیریت عارضه و جلوگیری از بروز التهاب و شدت علائم، فعالیتهایی را که باعث بدتر شدن درد پاشنه پا میشوند را کاهش دهید. با انجام روشهای طبیعی درمان خار پاشنه در منزل و استفاده از کفشهای راحت، میتوان درد خار پاشنه را کاهش داد، اما در صورتی که درد آن شدید و مزمن شود، بهتر است به یک متخصص پا مراجعه کنید تا بتوانید راهکارهای مناسب و درمانی را دریافت کنید. یکی از خدمات ما در درمانگاه پزشکی ورزشی اترس درمان خار پاشنه پا است. در صورتی که مشکل شما جدی باشد میتوانید از متخصصین ما کمک بگیرید و درمان خود را در درمانگاه اترس انجام دهید.
خار پاشنه چیست و چه علائمی دارد؟
علائم خار پاشنه شامل موارد زیر میشود:
- التهاب در پایین پاشنه پا یا محلی که خار وجود دارد
- درد هنگام راه رفتن با کفش یا با پای برهنه
- احساس برآمدگی کوچک در پایین پاشنه پا
- بیحسی، سوزش و مورمور شدن اعصاب توسط خار پاشنه
یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش درد خار پاشنه استفاده از روشهای طبیعی مانند شستوشوی پاها با آب گرم است. آب گرم میتواند به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل کند و درد را کاهش دهد.
علاوه بر این، استفاده از کفشهای راحت نیز میتواند به کاهش درد خار پاشنه کمک کند. کفش مناسب به پاها در حین راه رفتن و ایستادن پشتیبانی میدهد و فشار و وزن روی خار پاشنه را کم میکند.
بیشتر مردم تا زمانی که برای درد پاشنه پا به پزشک مراجعه نکنند متوجه وجود خار پاشنه نمیشوند. خار پاشنه درمان دائمی ندارد، اما میتوانید با روشهایی که در این مقاله برای شما آوردهایم، بدون عمل جراحی علائم آن را کاهش دهید.
خار پاشنه یکی از مشکلات متداول در پاهای انسان است که میتواند باعث درد و ناراحتی در راه رفتن شود. خار پاشنه معمولاً به خودی خود ارثی نیست. با این حال، دلایل ارثی دیگری وجود دارند که میتوانند شانس ابتلا به آن را افزایش دهند. یکی از این مشکلات ارثی صافی کف پا است. افرادی که صافی کف پا دارند در مقایسه با کف پا فشار بیشتری را تحمل میکنند و در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به خار پاشنه هستند.
تشخیص خار پاشنه
همانطور که گفتیم، خیلی از افراد برای درد پا به پزشک مراجعه میکنند و بعد متوجه میشوند که خار پاشنه دارند. تشخیص این عارضه بر عهده پزشک است، پس اگر از درد مزمن پا به خصوص در ناحیه پاشنه رنج میبرید حتماً به یک متخصص مراجعه نمایید. پزشک با انجام بررسی فیزیکی و تشخیص دقیق مشکل، درمان مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد. درمان خار پاشنه ممکن است شامل استراحت پا، استفاده از کفشهای مناسب و طبی، انجام تمرینات تقویتی و افزایش انعطافپذیری عضلات پا و در موارد شدیدتر، مصرف داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی باشد. همچنین با مراجعه به کلینیک اترس نیز میتوانید با مشورت پزشکان ما درمان خود را شروع کنید.
علت ایجاد خار پاشنه
این عارضه مزاحم پا زمانی رخ میدهد که یک رسوب کلسیم در زیر استخوان پاشنه پا جمع شده و رشدی استخوانی مانند ایجاد کند. برخی از علل رایج ایجاد خار پاشنه عبارتند از:
- کشیدگیهای طولانیمدت روی عضلات و رباطهای پا
- بیماریهای پا مانند فاسیای کف پا (التهاب کف پا)
- پارگی متوالی غشای استخوان پاشنه
به مرور زمان، بدن شما با ساختن بافت استخوانی اضافی به این فشارها و استرسهای وارد آمده روی پاشنه پاسخ میدهد. این بافت اضافی درنهایت میتواند به خار پاشنه تبدیل شود و باعث دردی که در پای آسیبدیده احساس میکنید، شود.
آیا خار پاشنه خطرناک است؟
خار پاشنه خطرناک نیست، اما میتواند دردناک باشد و فعالیتهای روزانه شما را محدود کند. اغلب اوقات، درد ناشی از خار پاشنه پس از بیدار شدن از خواب بدتر میشود و ممکن است بهتدریج در طول روز از بین برود. دردها زمانی رخ میدهند که رسوبات کلسیم روی پاشنه پا ایجاد شده، طی چند ماه جمع میشود و اغلب التهاب ایجاد میکند. در این حالت میتوانید از کمپرس یخ برای درمان خانگی خار پاشنه استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم در مقاله بعدی همراه کلینیک اترس باشید و درمورد منوال تراپی چیست؟ بیشتر بدانید.