Home - فیزیوتراپی - درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی

درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی

درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی

 

صحبت های دکتر حسین مهدوی پارسا در رادیو ورزش در مورد آسیب مچ دست:

 

درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی یک راه کار موثر و کارآمد برای بهبود و کاهش درد و علایم مرتبط با آن است. با استفاده از تمرینات و تکنیک‌های درمانی مناسب، فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا عضلات، ارتباطات عصبی و بافت‌های مچ دست را تقویت کرده و از وضعیت دردناک آن برطرف شوید. درواقع فیزیوتراپی مچ دست از رویکردهای متنوعی مانند تمرینات اسیب‌شناسی، ماساژ، درمان دستگاهی و تکنیک‌های تسکین‌دهنده استفاده می‌کند. این روش‌ها باعث افزایش جریان خون و اکسیژن در مچ دست شده و بهبودی در درد، تورم و کبودی را به همراه دارند.

در این مقاله برای یکی از اساسی ترین مشکلات درد مچ، 3 ویدیو آموزشی قرار دادیم. همچنین اگر علائمی که در ادامه بیان می شود را مشاهده می کنید، به فیزیوتراپی نیاز دارید. فیزیوتراپیست‌های ماهر و متخصص در کلینیک اترس، با بهره‌گیری از دانش و تجربه خود، در ارائه خدمات تخصصی برای درمان مشکلات دست، بسیار مؤثر هستند. طوری‌که پس از بررسی دقیق و معاینات بالینی و به کمک تجهیزات پیشرفته می‌توانند در بهبود و بازگشت عملکرد دست تاثیر بسزایی داشته باشند.

تمرینات فیزیوتراپی مچ دست در منزل

تمرینات زیر صرفاً برای آشنایی شما با روش های فیزیوتراپی برای درمان درد مچ دست در منزل است. قبل از انجام هر تمرینی باید در ابتدا مشکل مچ دست مشخص شود که برای این منظور باید توسط یک فیزیوتراپیست مچ دست شما بررسی شود؛ در نهایت تمریناتی داده می شود که در روند بهبودی درد مچ دست شما در خانه کمک می کند. چون این تمرینات را باید در ساعات و یا تعداد خاصی در روز انجام دهید. تمرینات بدون آگاهی از مشکل مچ دست، ممکن است روند بهبودی شما را افزایش دهد.

این تمرینات برای درد مچ به دلیل تونل کارپال هستند. (یک تونل باریک در مچ دست است که از طریق آن عصب میانی عبور می کند)

در ادامه چند تمرین برای درمان مچ دست شرح داده شده است(منبع: sport medicine clinic):

1. مچ دست دایره ای

  1. یک تمرین ساده برای حفظ حرکت مچ دست‌ها می‌باشد.
  2. در حالت نشسته قرار بگیرید و تمرین را مانند تصویر انجام دهید.
  3. مچ دست‌ها به یک جهت چرخش داده می‌شود و سپس به جهت مخالف چرخش داده می‌شود. سپس دست را جابجا کنید.

 

2. تمرین انعطاف مچ دست

  1. مچ دست (انحنای مچ دست به سمت جلو) در بیمارانی که از سندرم کانال کارپی رنج می‌برند، اغلب سفت می‌شود. این تمرین می‌تواند به حرکت طبیعی مچ دست کمک کند.
  2. در هر حالتی که راحت هستید این تمرین را انجام دهید.
  3. دست به سمت جلو خم می‌شود و دوباره تکرار می‌شود.
  4. فیزیوتراپیست ممکن است از یک دمبل استفاده کند تا شدت تمرین افزایش پیدا کند.

 

3. تمرین کششی مچ دست

  1. مچ دست (جمع شدن مچ دست به سمت عقب) در بیمارانی که سندرم کانال کارپی دارند، این یک تمرین مفید برای درمان مچ دست با فیزیوتراپی است.
  2. زیر ساعد پر باشد و زیر دست خالی نباشد.
  3. دست به سمت عقب کشیده میشود و نوک انگشت را باید به سمت خود بکشید.
  4. با توجه به تشخیص پزشک، در صورت نیاز ممکن است از دمبل استفاده کنید.

درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی

 

چه زمانی به فیزیوتراپی مچ دست نیاز داریم؟

هر زمان که با هر نوع درد در مچ دست مواجه شوید، بهتر است به فیزیوتراپ مراجعه کنید. این مشکلات می‌توانند از جمله علائم زیر باشند:

  1. درد مچ دست پس از انجام حرکات شنای سوئدی.
  2. دردناک بودن دست و انگشتان.
  3. درد در ساعد.
  4. از دست دادن قدرت دست و کاهش توانایی فشار دادن.
  5. سفت شدن و تورم در موضع مورد درد.
  6. صدا دادن مفاصل.
  7. احساس درد شدید در مچ
  8. وجود شکستگی در ناحیه مچ
  9. آرتریت روماتوئید
  10. افرادی که به سندروم تونل کارپال مبتلا هستند
  11. شکستگی همراه با جابه‌جایی مچ دست یا بدون جابجایی مچ

آیا فیزیوتراپی مچ دست در منزل امکان پذیر است؟

بله، فیزیوتراپی مچ دست در منزل نیز امکان پذیر است. در واقع، برخی تمرینات و روش‌های فیزیوتراپی می‌توانند به شما در منزل کمک کنند تا مشکلات مچ دست خود را مدیریت کرده و درد دست خود را کاهش دهید. البته، قبل از انجام هر گونه تمرین یا روش درمانی در منزل، بهتر است با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید تا راهنمایی و توصیه‌های لازم را دریافت کنید.

فیزیوتراپی مچ دست به چه شکل انجام می‌ شود؟

اگر برای شما هم سؤال است که درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی به چه شکل است باید بگوییم فیزیوتراپی به عنوان یک روش درمانی بسیار مؤثر، در حل مشکلات مچ دست اهمیت زیادی دارد. این طرح درمانی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

1. ورزش

برنامه ورزش‌درمانی مخصوص مچ دست به طور معمول از مراحل زیر تشکیل شده است:

2. تمرین‌های دامنه حرکتی:

متخصص فیزیوتراپی حرکات و نرمش‌های کششی خاص را آموزش می‌دهد تا خشکی مچ دست کاهش یافته و شروع حرکات آسان‌تر شود.

3. حرکات قدرتی:

برنامه ورزش‌درمانی خانگی نیز بر اساس نیازها و اهداف خاص هر بیمار تنظیم می‌شود.

4. منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی، شامل تکنیک‌های ماساژ نیز می‌شود. متخصص از تکنیک‌های درمان دستی به منظور بهبود دامنه حرکت یا توانایی مفصل، به خصوص در بخش‌های خاصی از بدن استفاده می‌کند.

5. الکتروتراپی

در این روش، از انرژی الکتریکی به منظور درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی استفاده می‌شود. این تکنیک موجب تسکین درد مچ می‌شود، زیرا تاثیرات آن شامل کاهش تنش عضلانی و افزایش گردش خون در مناطق مختلف دست می‌شود.

الکتروتراپی مچ دست
الکتروتراپی مچ دست

6. شاک ویوتراپی

شاک ویوتراپی یک روش درمانی غیرتهاجمی است که موجب تسکین درد شده و به بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده از جمله تاندون‌ها و رباط‌ها کمک می‌کند.

7. لیزر درمانی

لیزرتراپی به‌عنوان یک روش فیزیوتراپی، کاربرد گسترده‌ای در درمان درد مچ دست دارد. این تکنیک لیزر، به کاهش فرسایش بافت ناشی از آرتروز و همچنین درمان درد مرتبط با سندرم تونل کارپال می‌پردازد.

 

معایناتی که قبل از فیزیوتراپی مچ دست باید انجام شود

متخصص فیزیوتراپیست ابتدا مچ دست را به دقت بررسی می‌کند. ابتدا، از بیمار می‌خواهد که نوع فعالیت‌های روزمره‌اش که معمولاً با مچ دست انجام می‌دهد را شرح دهد تا بتواند به تشخیص مشکل بیشتر کمک کند. سپس، با سوالات مربوط به مدت زمان درد و تأثیرات آن بر زندگی روزمره فرد، جزئیات بیشتری را جمع‌آوری می‌کند. این متخصص در ادامه، دامنه حرکتی و قدرت مچ دست را با دقت بررسی می‌نماید و ناحیه‌های خاصی از مچ دست و ساعد را لمس کرده و ورم‌ها را معاینه می‌کند تا علاوه‌بر یافتن علت احتمالی، درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی را آغاز کند.

فیزیوتراپی روی چه قسمتی از مچ دست انجام می شود؟

فیزیوتراپی تاندون مچ دست: فیزیوتراپی در حل مشکلات مرتبط با تاندون‌های عضلات حرکت‌دهنده مچ دست، به شدت وابسته به زمان و نحوه مراقبت از مچ دست پس از آسیب دیدگی است. چسبندگی‌هایی که در بافت نرم ناحیه ایجاد می‌شوند، می‌توانند حرکت را برای بیمار دشوار کنند. فیزیوتراپی تاندون مچ دست با استفاده از تمرین درمانی، درای نیدلینگ (سوزن خشک)، درمان‌های دستی و مدالیته‌های الکتریکی و … به کاهش این چسبندگی‌ها و بهبود حرکت کمک می‌کند. علاوه‌براین، برای بازیابی کنترل عضلانی و حرکات دقیق در مچ و انگشتان، استفاده از فیزیوتراپی حائز اهمیت است.

فیزیوتراپی مچ دست بعد از شکستگی: فیزیوتراپی پس از شکستگی، به شما کمک می‌کند تا درمان حرکت دست و انگشتانتان را انجام داده و آنها را به حالت عادی بازگردانید. تعیین تمرینات مخصوص بعد از شکستگی مچ دست ممکن است براساس توصیه‌های پزشک شما صورت گیرد. بنابراین این تمرینات باید با دقت انجام شوند؛ البته قبل از هر چیزی، مشورت با پزشک درخصوص ایمنی و مطلوب بودن آن‌ها ضروری است. برنامه ورزشی گام به گام با هدف تقویت مچ دست و افزایش حرکتی، معمولاً به مرور زمان و با توجه به پیشرفت شما تنظیم می‌شود.

 فیزیوتراپی برای مچ دست
فیزیوتراپی برای مچ دست

تعداد جلسات فیزیوتراپی برای مچ دست

اغلب بیماران به ۸ تا ۱۰ جلسه فیزیوتراپی نیاز دارند. در برخی موارد، برای دستیابی به بهبودی کامل، درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی و جلوگیری از بازگشت بیماری، پس از ۱۰ جلسه، فیزیوتراپی به صورت هفتگی یا دو هفته‌ای ادامه می‌یابد. حتی بعضی از بیماران پس از گذراندن تعداد جلسات اولیه، به صورت دوره‌ای برای ارزیابی و بررسی مجدد به فیزیوتراپیست مراجعه می‌کنند.

بهترین فیزیوتراپی مچ دست در مشهد

کلینیک اترس به عنوان یکی از بهترین کلینیک‌های فیزیوتراپی شناخته می‌شود. این کلینیک با داشتن تیمی مجرب و متخصص در زمینه درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی، خدماتی با کیفیت بالا به بیماران ارائه می‌دهد. یکی از ویژگی‌های برجسته این کلینیک، تمرکز بر تشخیص دقیق و برنامه‌ریزی مناسب برای هر بیمار است. در کلینیک اترس، از آخرین تکنولوژی‌ها و تجهیزات پیشرفته در فیزیوتراپی استفاده می‌شود. این تجهیزات شامل مدرن برای تمرینات تقویتی، الکتروتراپی، ماساژ و درمان حرارتی است. علاوه بر این، محیطی دلپذیر و آرامش‌بخش در این کلینیک فراهم شده است که در صورت وجود این مشکلات حتما سری به این کلینیک بزنید تا از بهترین خدمات برخوردار شوید.

سوالات متدوال درباره فیزیوتراپی مچ دست

1.آیا می‌توانم فیزیوتراپی مچ دست را در منزل انجام دهم؟

برخی از تمرینات فیزیوتراپی مچ دست را می‌توان در منزل انجام داد. با این حال، مهم است که ابتدا با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید تا مطمئن شوید که تمرینات را به درستی انجام می‌دهید.

2.آیا فیزیوتراپی مچ دست دردناک است؟

فیزیوتراپی مچ دست معمولاً بدون درد است. با این حال، ممکن است در طول یا بعد از برخی از درمان‌ها، درد خفیفی را تجربه کنید.

3. آیا فیزیوتراپی مچ دست می‌تواند جایگزین جراحی باشد؟

در برخی موارد، فیزیوتراپی مچ دست می‌تواند جایگزینی برای جراحی باشد. با این حال، اگر آسیب شما شدید باشد یا به درمان‌های غیرجراحی پاسخ ندهید، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.

4. هزینه فیزیوتراپی مچ دست چقدر است؟

هزینه فیزیوتراپی مچ دست بسته به محل زندگی شما، نوع بیمه شما و شدت مشکل شما متفاوت است. اکثر بیمه ها بخشی از هزینه فیزیوتراپی را پوشش می دهند.


درمان درد مچ دست با فیزیوتراپی

1 January ·

دکتر حسین مهدوی پارسا _ آسیب مچ دست | رادیو ورزش

By دکتر حسین مهدوی پارسا

صحبت های دکتر حسین مهدوی متخصص پزرشکی ورزشی درمورد آسیب های مچ دست و راه های درمانی آن که در این پادکست به طور کامل توضیح داده اند

Tags :

Share This :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت نوبت